Så ser du Henrik von Eckermann på TV under OS i Paris

Så ser du Henrik von Eckermann på TV under OS i Paris

Nu är det snart dags för de Olympiska Spelen 2024 i Paris där du bland annat kan se Henrik von Eckermann tävla för att ta hem en medalj. Han och den välkände hästen King Edward kommer att tävla i individuell banhoppning och förväntningarna är stora för att han ska vinna en medalj. I denna artikel kommer vi att erbjuda en titt på hur hans säsong har sett ut hitills, och hur du ser Henrik von Eckermann på TV under OS i Paris.

  • Namn: Henrik von Eckermann
  • Ålder: 43
  • Sport: Ridsport
  • Största Meriter: OS-guld i lag banhoppning i Tokyo 2020, Guldmedaljör i världscupen indviduell banhoppning 2023 & 2024
  • Antal OS: 3
  • Sändningstider under OS i Paris

Betyg (4.5/5)
Max Sverige
Rättigheter: Sommar-OS, Allsvenskan, Superettan mm.
Pris: Från 89 kr / mån

Tävlingsprogram

Kvalet för individuell banhoppning äger rum på måndagen den 5:e augusti klockan 14:00. Förväntningarna är goda för att kungarna, som Henrik von Eckermann och hästen King Edward har kommit att kallas, ska ta sig vidare till finalen. Finalen för individuell banhoppning utspelar sig redan dagen efter på tisdagen den 6:e augusti klockan 10:00 på förmiddagen.

  • Kval individuell banhoppning: Mån den 5:e augusti kl 14:00
  • Final individuell banhoppning: Tis den 6:e augusti kl 10:00

Formen för Henrik von Eckermann är på topp inför OS då han och King Edward försvarade sin titel från föregående år när de kammade hem guldmedaljen i individuell banhoppning i världscupen i våras. Von Eckermann är alltså en av de få ryttare som har lyckats uppnå raka segrar i den prestigefyllda världscuptävlingen.

Om man enbart ser till formen så är förhoppningarna och förväntningarna höga på både Henrik von Eckermann och hästen King Edward som bägge har sett riktigt bra ut inför starten av de Olympiska Spelen i Paris 2024. Det är säkert att säga att han även kommer att vara revanschsugen efter att ha missat en medalj i individuell banhoppning i OS i Tokyo 2020 där han tog hem fjärdeplatsen. Är 2024 året som Henrik von Eckermann äntligen tar en OS-medalj i individuell banhoppning?


Sändningsinformation

De olympiska spelen i Paris 2024 följder du på den nya streamingtjänsten Max och på vissa av Warner Bros Discoverys linjära kanaler, inklusive Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11.

För att se Henrik von Eckerman tävla i OS 2024 så behöver du streamingtjänsten Max som erbjuder samtliga OS-sändningar i alla sina paket. Normalt sett krävs ett extra sporttillägg för att kunna ta del av sportinnehåll, men Max har valt att inkludera OS utan extra kostnad i alla sina paket.

Det billigaste paketet på Max, som kostar 89 kr/mån, ger dig tillgång till alla OS-sändningar från Paris. Dessutom får du hela Max utbud av filmer och serier, dock med reklam. Du kan även välja att skaffa deras standard-paket för 109 kr/mån, eller premium för 129 kr/mån. De större paketen påverkar dock inte din upplevelse av OS-sändningarna, de påverkar enbart resterande on-demand innehåll på Max.

Vissa OS-sändningar från Paris kommer också att visas på linjära kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11. Om du har ett discovery+ abonnemang där dessa kanaler finns inkluderade så kan du också följa spelen där.