Så ser du David Åhman och Jonatan Hellvig på TV under OS i Paris

Så ser du David Åhman och Jonatan Hellvig på TV under OS i Paris

Snart är det dags för OS i Paris där Sverige är med och tävlar i beachvolleyboll för första gången i OS-sammanhang sedan 2004 i Aten. Sveriges representanter är David Åhman och Jonatan Hellvig som på bara några år har tagit stora steg framåt på den internationella scenen, och duon är nu ett medaljhopp i de kommande olympiska spelen. I denna artikel kikar vi närmare på hur deras resa har sett ut hitills och hur du ser David Åhman och Jonatan Hellvig på TV under OS i Paris.

  • Namn: Klas David Åhman (22 år) & Jonatan Hellvig (22 år)
  • Sport: Beachvolleyboll
  • Största Meriter: Guldmedaljörer i ungdoms-OS, Vinnare av EM 2022 och andraplats i VM 2023.
  • Antal OS: 0
  • Sändningstider under OS i Paris

Betyg (4.5/5)
Max Sverige
Rättigheter: Sommar-OS, Allsvenskan, Superettan mm.
Pris: Från 89 kr / mån

Tävlingsprogram

Duon blev rankade etta i världen tidigare i år, så de kliver in i de olympiska spelen 2024 som den stora guldfavoriten och ett av Sveriges största medaljhopp i sommar. Formen inför OS har sett riktigt bra ut för Jonatan Hellvig och David Åhman. De vann finalen av världstouren i Portugal på ett väldigt övertygande sätt med 21-16 och 21-13.

  • Sverige - Australien (Gruppspel): 27 juli, 15:00
  • Sverige - Qatar (Gruppspel): 29 juli, 20:00
  • Sverige - Italien (Gruppspel): 1 aug, 17:00

Duon vann även ytterligare en final på världstouren i Gstaad, vilket var den sista stora turneringen innan de olympiska spelen drar igång. De vann finalen i denna turnering med 21-18 och 21-18. Vinsten blev deras nionde på världstouren som seniorer, trots att de bägge endast är 22 år gamla.

Trots att många matcher stundvis har varit jämna, så har duon tio raka pallplatser i samband med mästerskap. Det är därför många som har ögonen på det svenska medaljhoppet när OS i Paris drar igång i sommar.


Sändningsinformation

Du kan följa de olympiska spelen i Paris 2024 genom den nya tjänsten Max, samt på Warner Bros Discoverys TV-kanaler Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11.

För att få den bästa upplevelsen när du vill se David Åhman och Jonatan Hellvig tävla i de olympiska spelen i Paris så använder du tjänsten Max. Vanligtvis krävs ett extra sportpaket för att se sportevenemang, men Max har valt att inkludera de olympiska spelen i alla sina abonnemang utan någon extra kostnad.

Det mest prisvärda abonnemanget på Max kostar 89 kr/mån och ger dig tillgång till alla sändningar från de olympiska spelen i Paris, samt hela Max bibliotek av filmer och serier. Max har ingen bindningstid utan ditt abonnemang förnyas löpande en gång per månad tills du säger upp abonnemanget.

Vissa OS-sändningar från Paris kommer även att visas på deras TV-kanaler, så du kan se utvalda sändningar på Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11. Om du har ett discovery+-abonnemang som inkluderar dessa kanaler, kan du också följa de olympiska spelen där. Det billigaste discovery+-paketet som omfattar dessa kanaler är "Underhållning" för 109 kr/mån.