Så ser du Daniel Ståhl på TV under OS i Paris

Så ser du Daniel Ståhl på TV under OS i Paris

De Olympiska Spelen i Paris 2024 är snart här, och bland svenskarna att hålla ett extra öga på är det svårt att inte nämna Daniel Ståhl, den regerande olympiska mästaren och tvåfaldiga världsmästaren i diskus. I denna artikel kan du läsa mer om vilka förväntningar han har på sig inför OS i sommar, hur hans säsong har sett ut hitlls under 2024, samt hur du ser Daniel Ståhl på TV under OS i Paris.

  • Namn: Daniel Arvid Paavali Ståhl
  • Ålder: 31
  • Sport: Diskus
  • Största Meriter: Regerande OS-mästare, tvåfaldig världsmästare
  • Antal OS: 2
  • Sändningstider under OS i Paris

Betyg (4.5/5)
Max Sverige
Rättigheter: Sommar-OS, Allsvenskan, Superettan mm.
Pris: Från 89 kr / mån

Tävlingsprogram

Kvalet för herrarna i diskus, där du kommer att kunna se Daniel Ståhl, sker på måndagen den 5:e augusti där grupp A tävlar kl 10:10 på förmiddagen och grupp B tävlar kl 11:35 på förmiddagen. Det är i skrivandets stund oklart om Daniel Ståhl kommer att vara med i grupp A eller grupp B.

Finalen för herrarna i diskus sker på onsdagen den 7:e augusti klockan 20:25. Med tanke på att Ståhl är regerande olympisk mästare så är oddsen goda för att han ska kvalificera sig för finalen och där vara med och tävla om en medalj.

  • Kval herrar diskus grupp A: Mån den 5:e augusti kl 10:10
  • Kval herrar diskus grupp B: Mån den 5:e augusti kl 11:35
  • Final herrar diskus: Ons den 7:e augusti kl 20:25

Även om Daniel Ståhl vanligtvis är med och tävlar om pallplatser i tävlingar så är det värt att notera att han i Continental Tour Gold-tävlingen i Ungern i början av juli inte presterade som vanligt. Han avslutade tävlingen på en sjätteplats och det finns därför spekulationer kring vilken form han kommer att vara i inför de olympiska spelen.

Det är värt att notera att Ståhl under de senaste fem åren alltid har kastat över 70 meter, men hitills i år så har han som längst kastat 68,99 meter. Men, detta betyder inte att han presterar dåligt alls. I slutet av juni så blev han svensk mästare för fjortonde gången. Förhoppningen är därför att han ska kunna ta hem en medalj i Paris.


Sändningsinformation

Du kan följa de olympiska spelen i Paris 2024 på den nya streamingtjänsten Max, samt på Warner Bros Discoverys linjära kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11.

För att se Daniel Ståhl tävla i OS 2024 kan du använda streamingtjänsten Max. Normalt krävs ett extra sporttillägg för sportevenemang, men Max inkluderar de olympiska spelen utan extra kostnad i alla sina paket.

Det billigaste Max-abonnemanget kostar 89 kr/mån och ger dig tillgång till alla sändningar från de olympiska spelen i Paris, samt Max hela utbud av filmer och serier, dock med reklam.

Vissa OS-sändningar från Paris kommer även att visas på deras linjära kanaler. Du kan se utvalda sändningar på Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11. Om du har ett discovery+-abonnemang som inkluderar dessa kanaler, kan du också följa de utvalda sändningarna där. Det billigaste discovery+-paketet som inkluderar dessa kanaler är "Underhållning" för 109 kr/mån.