Nyhet: TV4 förlänger sändningsrättigheterna till Serie A

Nyhet: TV4 förlänger sändningsrättigheterna till Serie A dagar före säsongsstarten

För alla svenska fotbollsfanatiker, särskilt de som vurmar för den italienska fotbollsligan Serie A, kommer nu ett glädjande besked. Bara dagar innan säsongspremiären av Serie A 2024/2025 står det klart att Telia-ägda TV4 har säkrat rättigheterna att fortsätta sända matcher från den italienska högstaligan. Detta innebär att svenska tittare kan njuta av italiensk toppfotboll under de kommande två säsongerna.

Betyg (4.5/5)
TV4 Play+ Sport
Rättigheter: Serie A, La Liga m.fl.
Erbjudande: 199 kr/mån (ord pris 399 kr/mån)

Osäkerhet inför säsongsstarten

Tidigare i veckan rapporterades det att ingen svensk aktör ännu hade säkrat rättigheterna till Serie A, trots att säsongsstarten bara var några dagar bort. Denna osäkerhet skapade oro bland fotbollsentusiaster som är vana vid att följa Serie A på sina svenska TV-skärmar och streamingtjänster. Med Champions League-rättigheterna nyligen förlorade av TV4, fanns en rädsla att samma öde kunde drabba Serie A-sändningarna i Sverige.


I sista minuten – TV4 kliver in

I ett pressmeddelande som offentliggjordes den 16 augusti bekräftade dock TV4 att de har förlängt rättigheterna att sända Serie A. Detta betyder att kanalen, som också är tillgänglig via Telia, kommer att visa matcherna från den italienska fotbollsligan under de kommande två säsongerna. Premiärsändningen startar nu på lördag, precis i tid för första ligaomgången.

”Vi är väldigt glada över att kunna fortsätta visa fotboll i världsklass från Serie A redan från och med premiären i morgon”, säger Johan Cederqvist, sportdirektör på TV4, i pressmeddelandet. För alla de fotbollsfans som har följt Serie A via TV4 tidigare, innebär detta att de kan fortsätta göra det utan avbrott.


Hur ser du Serie A på TV och stream?

För den som vill följa den italienska ligan live är TV4 och dess streamingtjänster som Telia Play de självklara valen. TV4 erbjuder direktsändningar av utvalda matcher varje vecka, medan TV4 Play+ Sport ger dig möjlighet att streama alla matcher live, vilket gör att du aldrig behöver missa en sekund av action från Serie A.

Genom att ladda ner Telia Play-appen kan du dessutom enkelt streama matcherna direkt till din mobil, surfplatta eller smart-TV, vilket ger maximal flexibilitet. För de som redan har ett abonnemang på TV4 Play+ Sport är tillgången till Serie A ett stort plus, då de kan streama matcherna på flera enheter samtidigt, vilket passar perfekt för den moderna sportfantasten som vill följa flera matcher samtidigt eller vill kunna titta på fotboll oavsett var de befinner sig.


En fullspäckad säsong att se fram emot

Med den nya säsongen precis runt hörnet finns det mycket att se fram emot. Italienska giganter som Juventus, Inter och AC Milan är alla redo att kämpa om titeln, medan andra klubbar som Napoli, Lazio och Roma också ser starka ut inför säsongen. De svenska Serie A-fansen kan se fram emot spännande matcher, dramatiska uppgörelser och förhoppningsvis många mål av sina favoritspelare.


Sammanfattning

TV4:s förlängning av Serie A-rättigheterna kommer som en stor lättnad för svenska fotbollsfans. Med denna förlängning säkrar kanalen sin position som en ledande plattform för europeisk toppfotboll i Sverige, trots att de nyligen förlorade Champions League-rättigheterna. För de som älskar italiensk fotboll är det bara att luta sig tillbaka, slå på TV4 eller starta en stream på TV4 Play och Telia Play, och njuta av ännu en spännande säsong av Serie A.

För mer information om hur du ser Serie A-matcherna och för att hålla dig uppdaterad om alla sändningstider och matchprogram, besök Tvsporten.nu. Där hittar du allt du behöver veta för att inte missa någon av dina favoritmatcher från den italienska ligan.